Високи ли са таксите за психологически услуги ?

   

   В условията на икономическия натиск от повишаваща се безработица или нископлатеният труд в страната, от поскъпване на цените на горива, храни и жилища, от потискащи факти, обстоятелства и новини, които все повече стопяват чувството за сигурност и безопасност, ежедневните предизвикателства, трудности, проблеми и стрес, забързания съвременен начин на живот, порива и нуждата от психологическа подкрепа и насока става все по-силна и належаща, но човек се изправя пред такси, които счита, че не може да си позволи, за да не ощетява домашния и личен бюджет или по-скоро предпочита да избегне, за да може да ги вложи в друго.

 

   Психологическите услуги не се субсидират от държавата, както здравните. Психолозите инвестират в образование в университета, различни квалификации, специализации, обучения и семинари, личен опит като терапевтиран от специалист, в закупуване и усвояване на методики, чрез които да поддържат добър професионален стандарт и качество, за да предпазват процеса на работа от грешки, недоразумения, пропуски и разминавания, да развиват все повече знания и умения, с които могат да ускоряват както своята промяна и развитие, така и на клиентите си.

 

 

  

   За много хора цената на индивидуалната психологическа консултация е висока и не смеят да си я позволят. Други биха забелязали, че средната цена за 1 час при психолог не е по-висока от тази за 20 минути при масажист, фризьор или зъболекар. Да, при масаж усещаме ефекта на допира върху себе си с ароматните масла и това действа веднага. Фризьорът ще ни изпрати с нова, красива и модерна прическа. Така е и при зъболекаря – той работи с машинки, слага лекарства и различни разтвори, пломбира, вади зъб или оправя друг и прочие.. Неговото майсторство също е видимо и действието му започва веднага.

 

   Посещението при психолога понякога дава ефект още по време на първата консултация, ако готовността за промяна е назряла и желана до такава степен, че е достатъчно само окуражаване и подкрепа от специалист. Но, ако животът постепенно се превръща в ад от възпрепятствана с годините решителност и активност, от съсипана увереност и самочувствие още от детството, от настъпило примирение с ежедневното манипулиране и лъгане от някого или от постоянни конфронтации, скандали и проблеми с някой близък и др., тогава от осъзнаването на обстоятелствата и ситуацията, в която се намира личността, до решението за промяна, предприемането на адекватни и своевременни действия и до нейното постигане са нужни повече от една консултация с психолог в зависимост от сложността на личния казус, вътрешна съпротива и бариери.

 

  Таксата се базира на образование, квалификация и опит, които психологът има, както и на постоянно поддържани и надграждани знания, умения, време, психическа енергия и ресурси, ангажираност и съпричастност, търпение и издръжливост, емпатия и грижа за хората, на които съдейства и помага. Психологът като професионалист ги съпровожда по пътя, който са избрали да извървят, за да бъдат здрави, балансирани, свободни, пълноценни и щастливи личности.

 

    Именно затова в bgpsiholog.com можете да откриете най-ниските такси, за да бъде достъпно до възможно най-много хора. Но помнете, високото качество тук е гарантирано, безкомпромисно и задължително!

Споделете статията с вашите приятели!

Прочетете още статии:
Психологически услуги:

Leave a Comment