ТЕСТ ЗА МЪЖКИ АРХЕТИПИ

    Тестът е направен от Наталия Кобилкина въз основа на теорията на Карл Густав Юнг „Колективно безсъзнателно и архетипове”. Днес тази теория се явява едно от най-големите съкровища, които са открити от психолозите.

 

Изберете един от четирите варианта, който е най-подходящ за вас и отбележете с буква а, в, с или d.

 

1. Какъв герой ви харесва най-много?

А – Ричард Брансън

В – Алфред Хичкок

С – Дейвид Бекъм

D – Владимир Путин

 

 

2. Как обичате да се обличате?

А – Трябва да се чувствате свободно в дрехите, които носите и често избирате спортния стил, който е удобен за екстремен живот, обичате скъпи часовници, кожени якета и по-мъжкарски, леко груб стил дрехи.

В – Удобно, комфортът е най-важен за вас, купувате дрехи лесно и бързо, а често оставяте тази задача на жена си. За вас дрехите не са важни. Дънките и фланелката са ви любими.

С – Предпочитате да не струват прекалено много, но да изглеждат добре и да личи, че това е скъпа марка. Имате прекрасен вкус и комбинирате дрехите си много добре, имате смелост да използвате ярки цветове.

D – Имате консервативен стил, тип костюмар. Носите симетрични едноцветни дрехи. Костюм, риза и вратовръзка са най-любимият ви избор. Често това е камуфлаж или воена униформа. Обичате форми. Имате определена марка, която носите в продължение на много години и която показва статуса ви.

 

3. Ако трябва да опишете идеалната жена, за вас тя е…

А – Възхитена и впечатлена от него, добра домакиня, вярна и може да се разчита на нея. С добър характер, важно е да готви и да се гриже добре за децата. Обикновено не много ярка жена, която предпочита естествения стил на обличане.

В – Интелигентна, сигурна, умна, надеждна, с добра професия и може да се разчита на нея. Практична и контролираща. Тя избира местата за почивка, училището за децата и дори позите в секса.

С – Ярка, енергична, самостоятелна, знае какво иска и го постига, сексуална, привлекателна, желана и от другите мъже. Бизнес-дама, успешна, изкарваща добри пари, свободолюбива.

D – Красива и послушна, прави това, което той иска, винаги поддържана и дори малко разглезена. Задъжително много емоционална, чувствителна и нуждаеща се.

 

 

4. Вашата основна ценност е…

А – Свободата, новите неща и да извършвате революция. Вие правите това, което наистина искате. Винаги сте готов да рискувате и да се впуснете в нещо ново. Без да се замислите, бихте заминал за чужбина, учите лесно езици и изграждате бизнеси от нищото. Пълен с много идеи и цели. Прекрасно делегирате права и изграждате империи. Готов сте на всичко, за да постигне целта си. Бизнесмен и човек, който цени свободата си и факта, че няма шеф. Носите отговорност и понякога си играете със закона.

В – Вътрешният ви свят е да творите. Искате да ви оставят на мира, за да можете да правите, каквото си поискате. Обичате да мислите и да не говорите много, комфортно се чувствате сам и не искате някой да прекрачва границите ви. Парите не са толкова важни за вас. Искате признание за това, което правите.

С – Ценности са парите, семейството и къщата. Жената играе главна роля в живота ви. Важно е тя да бъде щастлива и да е до вас, тя е вашата муза, много държите на семейството и децата си. Вие сте изключителен баща. Парите са основа за вас. Когато няма пари, не се чувствате добре и затова се стараете да печели достатъчно.

D – Властта е най-големият приоритет и самоцел. Обичате сигурността и стабилността. Често работите в корпорации и бавно израствате в йерархията. Обичате и можете да управлявате екипи. Харесва ви да изграждате бизнес/компания и да комуникирате с хората, за да постигате своите цели. Вие сте силен мъж и знаете точно какво искате.

 

 

5. Вие си мечтаете…

А – За бизнес и свобода! Не можете да се подчинявате. Искате да имате свой бизнес и да следвате мисията си, да обиколяте света и да видите нови неща. Копнеете да създавате нещо ново, което не е съществувало досега.

В – Да измислите нещо творческо, велико и да се радвате на своето изобретение, програма и т.н.

С – Да имате много пари, красива къща, да живеете така, както искате и да имате хубава жена.

D – Да управлявате или да работите в голяма компания и да бъдете шеф. За вас е важно да бъдете най-главният.

 

 

6. Как обичате да прекарвате свободното си време?

А – Купони, забавления, общуване с хора или екстремни видове спорт.

В – Да четете интересна книга, да пишете нещо или да измисляте нещо.

С – Да правите секс с хубава жена на луксозна почивка. Обичате лукса, ресторантите, масажите и т.н.

D – С приятелка на хубаво място и да четете на спокойствие.

 

7. Работата за вас е…

А – Мисията на живота ви – успех, предизвикателство, надскачане на самия себе си. Забавно ви е да работите, там може да се покажете и изявите.

В – Творчество и самореализация. Харесва ви това, което правите.

С – Начин за печелене на пари.

D – Властта и доказването, че вие сте началникът е основата на вашия живот. Това за вас е начин за доказване, че можете всичко.

 

 

8. Семейството за вас е…

А – Важна част, но основно заради децата, имате и други цели в живота.

В – Някакви задължения – разбира се, че трябва да има семейство.

С – Всичко, обичате много жена си и децата си и не си представяте живота си без семейство.

D – Обичате семейството си и много се грижите за него, най-вече материално.

 

 

9. Парите за вас са…

А – Възможност да пътувате, да изглеждате добре, да инвестирате в мисията си и да развивате своя бизнес.

В – Трябват ви, за да живеете и да издържате семейството си, но не са чак толкова важни.

С – Никога не ви стигат, все имате нови желания за луксозен живот.

D – Еквивалент на вашия успех. Те са от изключително важно значение за вас.

 

 

10. Сексът за вас е…

А – Крайно важен, имате много сексуална енергия, обичате да флиртувате и да излизате с красиви жени. Склонен сте към полигамност. В секса сте егоист. Може дори да бъдете груб.

В – Добре е да го има, но не е смисълът на живота ви. Харесвате тантра секс.

С – Без хубав секс не се чувствате добре, сексът за вас е преживяване, но не сте секс-маниак. За вас е важно жената да е задоволена и тогава ще бъдете щастлив.

D – Сексът е важен и без него не можете да си представите живота.

 

 

11. Ако една жена иска да получи нещо от вас, трябва да е…

А – Мила и да ви убеждава, че наистина се нуждае от това. И да иска повече. Няма да получи всичко, но поне някаква част. Трябва да се аргументира добре и да ви уцели в добро настроение или когато се чувствате виновен за нещо.

В – Ясно и точно да ви каже, да ви покаже какво е и дори да отиде с вас да го вземете заедно.

С – Силна. Вие давате само на жени, които много обичате, които са силни и дори по-успешни от вас. Ако жената е слаба и нуждаеща се, това ви отблъсква и тогава често нищо не давате. Давате на музата си.

D – Ще дадете всичко, което поиска, ако това ще я направи щастлива. Но трябва да иска чрез чувства и емоции.

 

 

12. Това, което може да ви отблъсне от една жена е, ако тя…

А – Не ви изслушва и не иска да ви следва. Ако тя е лоша домакиня. Ако тя е прекалено силна и ви обвинява. Ако тя ви ограничава и се опитва да ви контролира.

В – Ако е глупава. Не поемате отговорност за къщата и децата. Ако жената не работи и вдига много шум вкъщи.

С – Е зависима от вас. Ако мисли, че вие й дължите нещо, иска да си стои вкъщи и чака вие да осигурите всичко.

D – Е неподдържана и грозна, не обича секса и не е сексуална. Ако тя опитва да ви контролира или да командва – не понасяте еманципирани жени.

13. Ако трябва да се опишете с няколко думи, кое определение би използвал?

А – Мъжкар, силен, труден и интересен мъж, с много приятели, хоби и активен начин на живот.

В – Спокоен, интелигентен и понякога малко мързелив.

С – Умен, непредсказуем, бързо мислите и навсякъде виждате ползи. Обичате да продавате.

D – Велик, постигате много, защото знаете какво искате. Командир и винаги налагате своето мнение.

 

 

14. В каква посока работите?

А – Имате собствен бизнес – искате да работите за себе си и не понасяте шефове. Обичате свободата и природата.

В – Създавате и творите (програми, музика, картини, книги и т.н.), компютри, IT-сектор, творческа дейност, където няма специално значение човешкият фактор. Писател, доктор, интелектуалец.

С – Продажби, мениджър на хотели, ресторанти, спа центрове, актьор, певец, нещо свързано с реклама, PR – там, където са важни човешкият фактор и продажбите.

D – Политик. Управител, на служба в армията, флота, държавните служби, полицай, пожарникар и др.

 

 

15. Какво ви плаши най-много?

А – Да нямате свободата да правите, каквото искате.

В – Да не успеете да реализирате своите проекти и творби.

С – Да фалирате и да загубите своята жена и семейство.

D – Да не можете да контролирате и да командвате.

Резултати

Пребройте колко броя от буквите А, В, С и D имате. Това, което имате най-много, е вашият основен архетип. Това, което е най-малко, не е важно за вас и нямате нужда от това.

Тип А – мъж-първооткривател

За него: Той обича новите неща, не обича да стои на едно и също място, за него е важно да има собствен бизнес. Той е бизнесмен и прави успешни бизнеси. Животът за него донякъде е сцена, където може да се покаже. Обича да е център на внимание. Христофор Колумб и другите известни първооткриватели са от неговия тип. Обича да експериментира и да прави това, което никой не е правил преди него. За него са важни правилата на обществото, но от друга страна обича да ги нарушава. С голямо удоволствие променя работата си и му харесва да живее в различни държави. Тренира различни видове спорт. Непрекъснато търси себе си. Много говори и предимно за себе си. Обикновено се облича много модерно и има хубав парфюм. Поддържан. Обича да показва лукс. Семейството за него е тихо пристанище, където обича да се връща след любовни бури.

Силни страни: Креативност и смелост, способност да рискува. Ако нямаше хора като него, може би досега бихме живяли без Америка и без велики географски и друг тип открития. Той е незаменим за купони и мероприятия. Когато влиза някъде, заедно с него влиза празникът. Затова има много приятели и познати.

Слаби страни: Не винаги довежда нещата до край, за него е важно какво ще кажат или помислят хората. Не е много лесен за семеен живот, защото често е доста егоцентричен и неговите желания стоят на първо място. Склонен е към полигамност. Често животът с него е доста рисков. Обича да излиза по-мъжки и не трябва да го ограничаваш в това.

Подходящи жени за него:

За брак – жена-момиче, която безкрайно се възхищава на мъже като него и е готова с часове да слуша разказите му. Но докато покорява нови хоризонти, има нужда от храна и някой да се грижи за децата и затова жената-домакиня е много подходяща за ролята на съпруга.

С жена-кралица са добри понякога само приятелските отношения, иначе между тях цари пълно неразбиране.

С жена-любовница са трудни отношенията – от една страна тя го привлича, от друга и двамата обичат вниманието и възхищението и не винаги са готови на компромиси, така че там се получава само флирт.

Известен мъж от този тип е Ричард Брансън. Филм, в който ще го откриете: “Авиатор”.

Тип В – мъж-творец

За него: Важен е вътрешният му свят и самият той да се чувства комфортно в този свят. Интелигентен, дълбок и надежден. Знае какво иска и върви в своето темпо, изобщо не му пука за мнението на останалите. Обикновено се влюбва веднъж и за цял живот, но жената не е основа на неговия живот. За него е важно да има самореализация и спокойствие. Обича да има свое лично пространство, където никой няма право да влиза. От гледна точка на работата той е от типа на IT-специалистите, художниците, музикантите, писателите и т.н. Хора, които обичат дълбоките неща. Вероятно не харесва повърхностните хора. За него не е важно как е облечен, затова понякога изглежда, че не е много поддържан.

Силни страни: Дълбочина, вярност и стабилност. С него се живее много лесно. Той дава свобода на своята половинка, но и от нея очаква същото. Иска жената да не му пречи да работи. Жените много го обичат и често връзката бързо става сериозна и преминава в брак. Той е грижовен баща и верен съпруг.

Слаби страни: Понякога му липсва бързина и не винаги му стигат амбицията и вярата в себе си. Не винаги успява да разсмее една жена и понякога усеща, че не е толкова забавен и жените до него скучаят. Не може да поема инициатива и трябва да го водиш. Не винаги успява в това, което иска и понякога се оставя в позиция на нереализиран мъж.

Подходящи жени за него:

Жената-кралица и домакиня е много подходяща за съпруга. Тя му дава сила и финансова стабилност, той има време да твори и да живее по начин, който му харесва. Такава жена трябва да се грижи вкъщи да бъде подредено и приятно за двамата.

С Жената-момиче връзката е трудна, тя има нужда от помощ и той също. Той предпочита да получава, отколкото да дава.

Жената-любовница е привлекателна за него, но тя иска секс и не винаги може да приеме, че той в момента измисля нова програма и за него тя е по-важна от секса.

Известни мъже от този тип са Салвадор Дали и Алфред Хичкок. Филм, в който ще го откриете: “Хичкок”.

Тип C – мъж-търговец

За него: Авантюристичен, активен и опитва много неща. Мечтае за истинско щастливо семейство, обича да прекарва време с жена си и децата. Той мисли бързо, винаги е готов за далавери и схеми, да направи нещо изгодно за него. Но да бъдем справедливи – понякога неговите идеи са изгодни също и за партньорите и клиентите му. Той обича да се учи и с удоволствие развива нови навици и умения, никога не спира с това и с голямо удоволствие инвестира в самия себе си. За него най-важни са парите. Той обича да говори за пари, за продажби, за бизнеса си, колко е успешен и т.н. Обича да обсъжда колко струват дрехите му, колата му, пътуванията му и т.н.

Силни страни: Умен, успешен и бърз. Обича и може да рискува в бизнеса. Готов е за промени. Успява да решава всичките си проблеми и за него кризата е възможност. Не спира и лесно върви напред. Прекрасен баща и е много отдаден на жена си.

Слаби страни: Често остава без пари, защото не винаги умее да смята добре и харчи, воден от емоцията, а не от разума. Мисли много за пари, зависим е от тях и затова те често бягат от него. В него ги няма тази воля и сила, за която мечтаят повечето жени. Обича силни жени и ако жената е слаба той ще я изостави в даден момент.

Подходящи жени за него:

Обича да му е интересно и затова кралица и любовница са много подходящи за съпруга. Тя трябва винаги да е красива, силна, успешна, свободолюбива и той да се страхува да я загуби. Само тогава тя му е интересна. Обича кучки и жените, които имат ясни граници и могат да го накажат, ако той не е прав. Разбира се, че няма да му е лесно с тях. Но той обича да му е трудно и да усеща предизвикателства.

Не са подходящи момиченцата – дразнят го със своята слабост и емоционалност.

Домакините за него са жени от друга вселена и не са му особено интересни.

Известен мъж от този тип е Уил Смит. Филм, в който ще го откриете: “Фокус”.

Тип D – мъж-управител

За него: Той обича властта и за него това е най-важното. Той обича да управлява и знае, че е добър в това. Консервативен е и често има брак, жена и дори ако няма много емоции, крайно трудно би се разделил с нея. Освен ако не се появи нова жена. Иска жените да харесват в него вътрешните му качества и мрази да говори за пари. Обича да му е забавно и весело. Обича млади и красиви жени. Може много красиво да ухажва. Харесва му да им подарява скъпи подаръци и да ги прави щастливи. Много е грижовен и хората се стремят да работят с него. Жените мечтаят да се омъжат за него. Обаче е крайно труден за семеен живот. За него съществуват само две мнения – неговото и неправилното. Жената трябва да му се подчинява и да го следва. Мъжете го уважават, често неговите приятели не са само приятели, но и партньори в бизнеса или в спорта.

Силни страни: Умен, властен и доминиращ. Предизвиква уважение и възхищение у хората. Те очакват от него заповеди и подкрепа едновременно. Обича да е пръв. Ако прави нещо – прави го докрай и много професионално. Постига много, благодарение на вътрешната си сила и желанието да работи много. Строг е към себе си и към другите.

Слаби страни: Той има твърде малко слаби страни. Понякога му липсват човечност и способността да прощава. Не всички са толкова гениални и силни като него.

Подходящи жени за него:

Момиченце и любовница са подходящи за брак (идеално, ако жената съчетава и двете роли в себе си). Харесва му тяхната сексуалност и възхищението им към него. За него е важно жената да е красива и поддържана.

С жената-кралица изгражда по-скоро бизнес отношения, тя предизвиква уважение в него.

С жената-домакиня не се разбира добре, защото смята, че за домакинската работа има чистачки, не иска да има Пепеляшка вкъщи. Той иска и избира да живее с принцеса.

Известен мъж от този тип е Владимир Путин. Филм, в който ще го откриете е “Кралят говори”.

Следете за актуална информация на www.bgpsiholog.com