Увереност – вътрешна хармония, баланс и енергия

 

   Доста често, когато работя с клиенти, които нямат представа, че излъчват енергия, разкриваща тяхната нервност и слабост, докато не им ги посоча. Те не са в хармония със собствената си енергия и нямат представа какво ги прави дисбалансирани, тревожни и неудовлетворени. Но тъй като кучетата общуват основно чрез енергията си, те могат да усетят човека за секунда. Със сигурност сте забелязали как някой хора естествено привличат кучетата към себе си, а други ги карат да бягат на мига. Кучетата винаги ще бъдат привличани от от енергията на спокоен и самоуверен човек. По същата причина те винаги ще се опитват да избягват слаб, нервен или неуравновесен човек.

 

   За да бъдете успешен лидер, а и като човек изобщо, трябва да не забравяте за вашата енергия и да се научите да я настройвате, когато не сте в спокойно и самоуверено състояние. Отделете време сега и обърнете внимание на това как се чувствате емоционално, после забележете как държите тялото си! Обикновено езикът на тялото ви отразява емоционалното ви състояние, дори да не го осъзнавате. Ако се чувствате нервен или разтревожен в този момент, вероятно тялото ви е напрегнато. Ако се чувствате несигурен, вероятно сте се изгърбили или стоите отпуснато.

 

  

   Езикът на тялото може да повлияе на емоционалното ви състояние, а вие можете да изминете дълъг път към развиването на спокойна и самоуверена енергия, като първо осъзнавате позата на тялото си. Стойте изправени с главата нагоре, с изпънати рамене и с гърдите напред! Дръжте и двата си крака здраво стъпили на земята! Опитайте се да избягвате да кръстосвате ръце или да ги пъхате в джобовете! Дишайте дълбоко и издишайте бавно! Стойте така няколко минути, като се фокусирате върху дишането си, докато се опитвате да изчистите ума си от случайни мисли! Ако е безопасно, затворете очи и се концентрирайте върху това, което можете да подушите, чуете, усетите и възприемете. По този начин би трябвало да се успокоите естествено. Спомнете си усещането и езика на тялото и се упражнявайте да можете да заемете това положение, когато се налага!

 

Ако не можете да контролирате себе си, няма да можете да контролирате своя живот и хората в него..

Живейте на момента – тук и сега!

 

   Хората сме може би уникални сред животните със способността си да мечтаем и фантазираме. И го правим постоянно.

 

   Не сме сигурни дали има някакво еволюционно предимство в човешката склонност да живеем в миналото, настоящето и бъдещето едновременно, но можем да бъдем сигурни, че го правим, благодарение на високо развитите ни езикови умения. Можем да преживеем отново най-хубавите моменти, да мечтаем за идеалната почивка или да репетираме речта, която ще изнесем и т.н. С манията ни по миналото ние сме тези, които преживяваме отново предишните травми…

 

   Пътят към нашето собствено доволство (тук и сега) е свързан със способността ни да се отърсим от това, което е вече свършило и отминало, и от това, което не можем да контролираме.

 

Прочетете още статии:
Психологически услуги:
ВИДЕО