Водена медитация за успех, увереност и самочувствие

5/5

Цена 40.00 лв

     За да постигнете успех, първо се нуждаете от увереност, за да постигнете целите си. Когато подобрите представата си за себе си и повишите чувството си за собствена стойност, можете да намерите увереност във всяка ситуация. Използвайте тази ръководена медитация редовно, за да подобрите самочувствието си.

 

     Самочувствието е просто, как се ценим. По-конкретно, това са мислите, които си казваме за типа хора, които сме. Ако мислите ни за себе си като цяло са положителни, значи имаме здраво самочувствие. Ако мислите ни за себе си често са негативни, тогава ние – като много други хора – може да имаме ниско самочувствие. Добрата новина е, че медитацията може да помогне за промяна на връзката, която имаме с нашите мисли, като в крайна сметка изгради самочувствие и повиши увереността ни.

   Какво е самочувствие? Самочувствието е как се чувстваме и оценяваме себе си. Крехкото чувство за себе си е това, което се колебае ден за ден или момент за момент. То е повлияно от положителни и отрицателни преживявания, които са или външно предоставени (например, когато ни направят комплимент или омаловажават), или вътрешно генерирани (когато размишляваме върху представянето си след презентация). Като алтернатива, стабилното усещане за себе си рядко, ако изобщо някога, ще се промени.

   Хората често приемат, че самочувствието и увереността са за повтаряне на история – такава, която ни кара да изглеждаме или да се чувстваме наистина добре – в ума отново и отново. Но какво се случва, когато негативните мисли неизбежно се прокрадват и оспорват валидността на тази история? Често срещан подход за справяне с негативните мисли е да се опитаме насилствено да ги променим или да преквалифицираме мисленето си да бъде по-позитивно. Но ако сме свръх бдителни да се грижим за каквото и да е негативно мислене, не сме ли постоянно заети с негативно мислене? Изведнъж този подход изглежда контрапродуктивен — да не говорим, изтощителен.

   Истинското самочувствие, от друга страна, е способността да се откажем от старите сюжетни линии и да се отворим за преживяване на уязвимостта и несигурността, които идват, когато вече нямаме тези удобни истории, към които да се върнем. Когато сме в състояние да разпознаем, че нашите мисли и чувства не са съвкупността от това, което сме, ние имаме достъп до нежна, тиха увереност, която не се влияе от нашия вътрешен или външен свят.

    Изкушаващо е да мислим, че нашето самочувствие е било повлияно от минали събития и зависи от бъдещи. По-скоро самочувствието се случва в момента и идва от спокоен ум, който вече не се идентифицира толкова силно с мимолетните мисли и чувства, а вместо това ги разпознава като точно това – минаващи. И така, как да започнем да отключваме контрола, който нашите мисли и чувства имат над нас? Отговорът, разбира се, е: медитация

Въздействието на медитацията за самочувствие

    Мислете за ума като за синьо небе — празно платно, върху което се появяват мисли, чувства и преживявания. Истинската същност на ума е спокойствие, яркост, яснота и щастие. Но когато е обременен от негативни мисли, умът става мътен, тъмен и дори бурен. Ние сме затрупани от тези мисли, идентифицирайки се с тях по такъв начин, че намаляваме увереността и чувството ни за собствена стойност.

 

 

    Ето защо медитацията може да бъде толкова мощен и трансформиращ начин за подобряване на самочувствието. Колкото и облачно да стане небето, ние знаем, че винаги ще има синьо небе от другата страна. По същия начин е и с ума: без значение колко натоварен изглежда, ние знаем, че винаги има някакво основно чувство за покой и тиха увереност – ако можем просто да спрем достатъчно дълго, за да се появи. Точно като синьото небе, неподвижният ум винаги присъства и е на разположение за нас. Научаваме се да достигаме до това място на просторна яснота чрез медитация.

 

 

     Ето как работи: Представете си, например, да изживеете мисъл, която казва: „Не съм добър“, и след това да повярвате в нея като нещо вярно и съществено и това да повлияе на това как се чувствате за себе си. Чрез медитация ние преживяваме мисли, но сме в състояние да ги разпознаем като преминаващи. Вместо да се идентифицираме с тях или да ги използваме, за да подсилим стара сюжетна линия в ума си, ние просто ги пускаме. Колкото повече практикуваме, толкова по-лесно става да излезем отвъд мисълта, което означава да отделяме на мислите по-малко внимание и да не им позволяваме да определят кои сме. Можем да изпитаме вродената природа на ума – който е тих, уверен и винаги присъстващ.

Основни ползи от медитацията за самочувствие

  • Може да намали стреса и безпокойството.
  • Може да подобри самочувствието ви.
  • Намалява ефектите от стареенето.
  • Подобрява качеството на съня.
  • Подобрява чувството ви за благополучие.
  • Полезно е за общото ви здраве.
  • Вашето психическо здраве ще бъде от полза и ще ви помогне да се чувствате по-щастливи .
  • Ще станете по-присъстващи в момента и ще се наслаждавате повече на живота.
  • Това дава на ума ви така необходимата почивка и може да ви направи по-продуктивни.
Тази музика е създадена специално, за да ви даде бърза релаксация и самолечение. Музиката е създадена от Relax Melodies:Music therapy специално за медитация, релаксация, самолечение, дълбок сън, проблеми с съня, спокоен ум, облекчаване на стреса.
Тази релаксираща музика е най-добрата за успокояване на ума и душата, релаксация, облекчаване на стрес, депресия, йога, медитация, намаляване на безсънието и насърчаване на съня.
youtube.jpg