Навсякъде и по всяко време!

От всяка точка на света!

Психологическо консултиране в писмен вид или разговор (аудио или видео)

www.bgpsiholog.com

Защо предлагаме услугите си и онлайн ?

 

   Живеем в 21-ви век и ще е чисто невежество и пропусната полза, ако не се възползваме от удобствата, които технологиите ни предлагат и предоставят. Американски учители преподават дистанцирано английски на деца в Африка например, а в много страни и образованието вече се осъществява онлайн и от разстояние. Защо и ние психолозите да не последваме този пример и прогрес ? Интернет ни прави свързани с целия с свят, само с няколко клика.

Какви са предимствата на онлайн консултирането? Някои от тях са:

 

 • Не се налага да се борите с трафика, да губите време и средства, за да стигнете до своя психолог;
 • Не се налага да напускате комфорта и уюта на дома или офиса си;
 • Онлайн терапията е по-евтина и достъпна от конвенционалната, разходите и за двете страни са по-малки и др.
 • Ако се притеснявате, ще можете да се отпуснете много по-бързо и да преодолеете неудобството и безпокойството от контакт с непознат, пред който предстои да разкриете душата си;
 • Работата на психолога е натоварена и динамична, затова се налага и работното му време да бъде по-гъвкаво и мобилно. Този вид услуга му позволява да работи от всякъде и по всяко време на денонощието. Това е предимство, ако свършвате работа късно и работното време в офиса на психолога не Ви устройва или ако сте в страна с различно часово време или в град, където услуги на подобни специалисти са ограничени или дори липсват.

 

 

    Онлайн консултирането в писмен вид е предназначено за хора, които предпочитат да пишат, вместо да разговарят с непознатия все още психолог. За някой хора е допълнителен стрес и напрежение ходенето в психологичен кабинет и затова избират този алтернативен вариант. Когато човек пише има време и възможност да събере мислите си и да ги изрази по-ясно и подробно.

 

   Някой хора изразяват по-добре себе си в писмен вид, защото чрез вербалната комуникация получаваш обратна връзка веднага, а чрез този вид консултации има период от време, в който може да се допълва написаното и да се дава повече информация, която след това психологът препрочита и анализира.

 

   Консултантът обикновено задава серия от въпроси, които консултирания при разговор трябва да отговори за по-кратко време, докато в писмен вариант има достатъчно време освен да отговори и да допълва отговора си, а и да разсъждава и размишлява обстойно над въпросите.

 

   Това са много интимни преживявания и моменти, в които човек се саморазкрива пред до сега непознатия психолог, както с положителните си черти, случки и събития, така и с най-негативните, тежки и травматични нотки от своето битие. Много хора ги притеснява точно това, че не смеят да изрекат много от нещата, които мислят или да споделят болезнени моменти. Много по-лесно и спонтанно се случва разкриването им, когато това се случва в удобна и комфортна за тях среда и зона, например уюта у дома и когато са сами пред компютъра си.

 

   Силните личности не обичат да бъдат съжалявани или да им съчувстват на болката, това ги кара рядко или дори изобщо да не споделят, дори на най-близките и любимите си същества. Те са свикнали винаги да изглеждат силни, уравновесени и борбени. Затова не желаят да бъдат видени в друга светлина, макар и да имат нужда точно от това.

 

   

   Когато контактът не е “очи в очи” се избягват и реакциите на психолога, защото много хора се притесняват и от това, как ще реагира, когато клиента заплаче или го обземе пристъп на паника, ярост, гняв или друга силно афектирана емоционална вълна.

   

 Онлайн консултирането дава представа, че сте сам със себе си, но въпреки това се усеща, че реално споделяте на някого, който Ви дава обратна връзка след това и Ви насочва накъде да поведете разговора и разсъжденията си.

 

   Изливате душата си на момента, написвате това, което Ви мъчи, дерзае и то с всички подробности, които желаете без да бъдете прекъсвана за допълнения и въпроси. Все пак времевата рамка на една консултация е кратка и докато човек навлезе в дълбочината на нещата вече е време да се приключва и следващия път се навлиза наново. Докато онлайн консултирането дава възможност тази връзка да не се прекъсва, дори напротив всеки път да се задълбочава повече и повече. Това е низ от обратни връзки на двете страни, които нямат начало и край.

 

   Липсата на незабавен отговор има и положителни страни. Когато консултацията се провежда онлайн клиента има предостатъчно време да допълва и надгражда написаното, обхваща повече аспекти от темата, която се обсъжда и до получаване на отговор от психолога сам за себе си изяснява много неща, защото ги премисля неколкократно.

 

   По този начин има време да осмисли и асимилира това, което е написал, препрочита го няколко пъти и поглежда написаното от себе си по различен начин, от различен ъгъл. Дава си сметка как изглежда “черно на бяло”, поглежда разсъждения и мисленето си написано, споделено и го анализира първо сам, а след това и със специалиста.

 

   Въпреки факта, че няма да имаме жив и реален контакт с Вас, ще успеем да изградим и създадем дълбока, лична емоционална връзка, ако полагаме достатъчно усилия, постоянство, искреност, изчерпателност и директност. Бих искала съвсем откровено да ми споделяте всичко, което мислите без никакви задръжки, предразсъдъци и притеснения, ако желаете, разбира се. За да бъде общуването ни пълноценно и да компенсира липсата на зрителен контакт ще насочим усилията си в ефективността и продуктивността на съвместната ни дейност и работа.

 

Благодарение на онлайн психологическите консултации по skype, viber, messenger или по телефона, Вие ще можете:

 

 • Да намерите път към себе си;
 • Да опознаете, изградите, коригирате, подобрите и оцените себе си;
 • Да уважавате, цените и обикнете своята личност;
 • Да подобрите вътрешното си състояние;
 • Да постигнете вътрешен баланс и душевна хармония;
 • Да решите проблемите и затрудненията си;
 • Да подобрите взаимоотношенията с близките си;
 • Да отгледате и възпитате детето си по-добре;
 • Да се справите с психологическа травма, събития или период в живота си;
 • Да подобрите семейните си отношения;
 • Да се справите с фобиите, страха, чувството за вина и др.;
 • Да се справите с паническото разстройство, тревожността, безпокойството, паник атаките и др.;
 • Да направите профилактика и да подобрите психичното си здраве;
 • Да преживеете загубата или смърт на близък;
 • Да решите проблемите на работното си място или в социалния си кръг;
 • Да намерите приятели и да съхраните старите;
 • Да се развивате и усъвършенствате;
 • Да тръгнете по пътя на личното и професионалното развитие;
 • Да бъдете по-уверени и вярващи в себе си собствените си знания, умения и възможности;
 • Да намерите и запазите любовта в живота си;
 • Да тръгнете по нов път и др.

 

Индивидуален подход за всеки!
Бързи и своевременни резултати!

   

   Работя в зависимост от човека, когото консултирам, с всеки подходът е индивидуален, според личността и неговият случай. Консултациите нямат времетраене, защото не се извършват в реално време. Комуникацията се извършва в писмен вид в удобно за двете страни време и място.

 

   Всеки отговаря на другия, когато му е удобно с възможно най-дълъг, обстоен и изчерпателен отговор. Има възможност да допълва постоянно, когато се сети и каквото поиска. Извършват се в писмен вид тук във фейсбук, по Viber, skype или по електронна поща. Вие преценявате кой вариант ще Ви е най-удобен.

 

 

  Първата консултация е опознавателна. Разказвате подробно и обстойно за себе си, житейския Ви път и мироглед, отношенията Ви с близките и причината или повода, поради които желаете да провеждаме психологически консултации.

 

   Предварително се заплащат таксите за консултациите, които желаете да проведем и тогава стартираме консултирането. Това може да се случи по банков път, чрез пощенски превод, използвайки услугите на Easy pay, Money gram, Western union, PayPal, Speedy, Еконт или др.

 

 Вече са проведени безброй консултации по Интернет по Skype, Viber, Messenger, WhatsApp или по телефона с хора от най-различни места в България и чужбина.

 

   Ефективността от консултациите са със същия положителен резултат като тези, които се провеждат в терапевтичен и специализиран кабинет. Именно затова достатъчно ефективно и ползотворно функционират и работят и двата вида консултиране (онлайн и консултирането в офис), но всичко зависи от типа клиенти, с които се работи, защото спрямо всеки подхождаме лично и индивидуално.

   Останалите причини, аргументи и доводи за ползотворността им са различни и многобройни.

      Уверете се сами!

 

 

   Освен онлайн психологическите консултации, които са под формата на разговор (аудио или видео) в рамките на 1 астрономически час, осъществявайки се по skype, viber, messenger, whatsapp или по телефона. Предлагам и още един алтернативен вариант:

 

ПИСМЕНА КОНСУЛТАЦИЯ С ОНЛАЙН ПСИХОЛОГ!