Онлайн индивидуален психологически тренинг

"ДЕПРЕСИЯТА – болезненото лице на тъгата и нещастието. Най-разпространената болест на душата!"

   

   Способността да се осмисля човешкият опит е полезна и необходима за нормалното функциониране и психичната активност. Има допускания, които са позитивни, и подпомагат процеса на социална адаптация и функциониране. Но някой допускания са ригидни, крайни, трудни за променяне, което ги прави “дисфункционални” и вредни. Подобни допускания се отнасят например до това, какво е нужно на хората, за да бъдат щастливи, или какво трябва да правят, за да се смятат за ценни.

 

   Дисфункционалните допускания сами по себе си не са причина за наличие и развитие на депресия, тревожност и други невротични състояния. Проблемите възникват, когато настъпи критично събитие, което се зацепва със системата от убеждения на индивида. Така убеждението, че личната ценност зависи изцяло от успеха, може да доведе до депресия без провал, а убеждението, че да бъдещ обичан е съществено за щастието, може да отключи депресивна реакция.

 

   Веднъж активирани, дисфункционалните допускания водят до отключване на “негативни автоматични мисли” – “негативни”, защото са свързани с неприятни емоции, и “автоматични”, защото по-скоро изникват в съзнанието, а не са продукт на преднамерени мисловни процеси. Те могат да бъдат интерпретации на настоящия опит, предвиждания за бъдещи събития или спомени за неща, случили се в миналото. Те, на свой ред, водят до другите симптоми, например на депресията:

 

  • поведенчески (ниско ниво на активност, отдръпване, пасивност, изолация),
  • мотивационни (загуба на интерес и воля, инерция, апатия),
  • емоционални (безпокойство, тревожност, вина, негативни мисли).

 

    При развитието на депресията негативните автоматични мисли стават все по-чести, като изтласкват рационалните мисли. Този процес се подпомага от развитието на изключително проникващото депресивно настроение. Така се оформя един порочен цикъл. От една страна, колкото по-депресивен става човек, толкова по-депресивни мисли има и по-силно им вярва. А от друга – колкото по-депресивни са мислите, и колкото повече им вярва, толкова по-депресивен става.

 

   Депресията е едно от най-често срещаните психологически заболявания в световен мащаб и се смята за болестта на XXI век. Приблизително всеки шести най-малко един път в живота си преживява поне един различен по тежест депресивен епизод. Откриването на подобно състояние в повечето случаи е свързано с известни затруднения и колебания.

 

   Именно затова представям на Вашето внимание онлайн психологически и индивидуален тренинг “Депресията – болезненото лице на тъгата и нещастието. Най-разпространената болест на душата!”. Той ще Ви помогне да разберете депресивните симптоми, причините за техните прояви и как най-бързо и своевременно да се справите с тях.

 

                  

   Тренингът е на няколко етапа, които включват теория, полезна информация, материали, както и богата практическа част – психологически тестове, упражнения, задачи, ролеви игри, предизвикателства и др. Всеки етап се изпраща на участника след като е приключил с предишния, за да има време да обмисли и да асимилира всичко, което в последствие и за в бъдеще да му помага при евентуални подобни състояния, които да овладее и контролира от рано, за да може да се справи с тях преди да са се задълбочили.

     

   За всеки проблем си има решение. Намерете Вашето чрез съдействието на това тренинг обучение! Не губете време! Избавете се от депресивните състояния, а на тяхно място приемете хармония, спокойствието и щастието! Това е Ваш избор и Ваше право – чувствайте се добре в собствената си кожа.

       Не се колебайте, а се свържете с мен по всяко време и по всякакъв повод!

 

Заплатете и се запишете

Започни тренинга