Ще следвате ли личност или водач, за когото знаете, че не ви вярва?

  

   Упражнявайте се да анализирайте разликата между история и истина с приятел или партньор! Запишете какво мислите, че евентуално може би е причина или повод за ситуация, проблем или вълнение, които имате. След това обмислете внимателно истинските причини! Запишете ги. “Обелете” причините като лук, докато не стигнете до студената, твърда истина за това, което наистина става, и всъщност причинява притесненията ви.

 

Изтеглете мобилното приложение на “Онлайн психолог” напълно безплатно от Google play.

(Кликнете върху снимката)

Спомнете си - ние формираме нашата реалност чрез вярвания, знания и памет.

   Когато човек е изваден от равновесие, той бързо навлиза в негативно или паникьосано състояние и не иска да бъде с други хора. Изолацията е конкретна реакция на нестабилна среда, което е коренът на всички поведенчески проблеми.

 

    В такива моменти човек предимно е обзет от грешки от миналото и от страх от бъдещето. Вместо да живее за момента, в настоящето. Когато спре обаче да гледа назад и да се бои от предстоящото, започва да възвръща признателността си за това, което се случва тук и сега.

 

    Съставете си програма с упражнения, дисциплина и любов, и ще бъдете по-добре подготвени да се справите с всичко, което ви поднесе живота. Формулата изостря инстинктите ви и е ключ към развиване на вашата самоувереност и спокойствие и към усещането, че сте по-задоволени във всичко, което правите.

 

   Променете поведението си, след това прочетете какво крие промяната! И независимо колко е трудно препятствието, не се оставяйте да затънете! Именно тези житейски предизвикателства позволяват на личността да открие себе си и да продължи напред през най-мрачното време в живота й.

   Психолозите отбелязват, че определението за дисциплина е “да помните точно какво искате”. “Дисциплина” произлиза от латинската дума Discipulus и означава ученик, както и инструкциите, които един ученик получава. Вместо да мислите за дисциплината като за наказание, по-добре приемете, че вие преподавате и учите някого, а работата ви е екипна и задружна!

 

   Дисциплината е начин да държите ума си буден! Това може да бъде постигнато единствено чрез познаване на правилата, границите и ограниченията. Ето едно кратко упражнение, което да използвате, за да държите умовете си нащрек:

 

  1. Мислете за време от живота ви, когато сте чувствали, е нищо не може да ви спре! Какво е нещото, което искате без колебание? Връзка? Семейство? Работа? Признание? Финансова независимост или нещо друго? Върнете се в детството, ако трябва, защото това е времето, когато инстинктът е незамъглен от човешките способности и от времето!
  1. Пишете 10 минути за това време от живота ви! Какво мислехте, какво чувствахте или дори на какво се надявахте и за какво се молехте? Какво беше усещането? Опишете своята енергия, емоциите си! Какво предизвикателство преодоляхте, за да получите, каквото искате бързо?
  1. Сега напишете как би се променил животът ви в настоящето, ако подхождате по същия начин, както едно време, за да получите това, което искате знаейки, че може да се провалите! Как това би повлияло на връзката ви със себе си, на работата ви и на хората около вас?
  1. Кои са трите неща, които можете да направите, за да отключите това състояние на духа, когато поискате? Кои са трите неща, които бихте искали да постигнете, без нищо да може да ви спре? Кои са трите стъпки, които можете да направите сега, за постигане на тези цели?

Любовта е един от най-големите дарове, които можем да споделим! Но любовта споделена в неподходящо време, може да бъде пагубна за двете страни. Не можете да обичате едно куче затова, че дъвче новите ви обувки, не можете да обичате алкохолик затова, че пие или дете, затова, че чистите стаята му. Хората имат нужда от правила, граници и ограничения, дори когато става дума за любов

Прочетете още статии:
Споделете статиите на bgpsiholog.com и в социалните мрежи!